Hongkong má kuriozitku. Speciální zmrzlinový obchůdek, kde zakoupíte dezerty s příchutí humra a foie gras. Jmenuje se Ice Cream Gallery, majitel je Arron Liu a vychloubá se tím, že má “fine ice cream”. Přirovnání k fine dining? Už to nás provokuje!
Je pravda, že Liu od roku 1994, kdy obchod otevřel, dokázal vytvořit 600 signaturních zmrzlinových příchutí, inspirovaných francouzskou haute cuisine — včetně právě foie gras a lososových variací. Některé zmrzliny jsou ochucené vinným octem, francouskou šunkou, americkou slaninou a vajíčky. Stačí se podívat na zmrzlinový lístek, kam Arron Liu napsal:
– French crème glacée, made from full-fat, French cream characterized by its no-holds-barred richness
– Traditional Japanese ice cream made with green tea, red beans or sake
– Italian gelato made primarily with milk; and frozen yogurt, a tart, fat
– A sugar-free...
Chcete pokračovat ve čtení?
Vytvořte si ZDARMA účet a získejte přístup ke všem článkům