Napoleonky přišly o nožičku… z těch musí chutnat koňak!

O koňaku je známo, že by se měl podávat při pokojové teplotě 17–20 stupňů Celsia a servírovat v koňakových skleničkách ve tvaru tulipánu, pro které se v Česku vžil název „napoleonky“. Sklenka by měla být z tenkého čirého skla a host ji během konzumace drží v ruce, tak aby ji zahříval, a tím se postupně uvolňovalo čaroma koňaku, které se pozvolna mění a rozvíjí. Je zvláštní, že designéři pustili otázku napoleonky z hlavy, dokud nepřišel Rikke Hagen ze společnosti Normann Copenhagen, který problém se zahříváním sklenky lidskou teplotou vyřešil tak prostince…

Zrušil nožičku, aniž by se sklenka při postavení na stůl...

Chcete pokračovat ve čtení?
Vytvořte si ZDARMA účet a získejte přístup ke všem článkům

Napsat komentář