Udílení michelinských hvězdiček je opravdu založené hlavně na kvalitě kuchyně. Naprosto jasně si to uvědomíte v okamžiku, kdy vůbec poprvé navštívíte restaurant Flocons de Sel ve francouzském Megève. Takhle že vypadá podnik, který se může pyšnit třemi hvězdičkami? Vždyť vedle luxusních českých hotelů vypadá jako chudý příbuzný. A ty přesto do přísného hodnocení michelinské komise nejsou ani zahrnuty. Jak je to možné?
Za vším stojí um šéfkuchaře Emmanuela Renaulta, který se rozhodl zaměřit zejména na savojskou kuchyni. Velmi často proto sahá po místních ingrediencích, což mají inspektoři Michelinu rádi. A na současném zimním menu si neskutečně pochutnali, Renault jim totiž naservíroval jeruzalémské artyčoky v omáčce z oříškového másla s hřebíčkem a alpskými lanýži a rybu ze ženevského...
Chcete pokračovat ve čtení?
Vytvořte si ZDARMA účet a získejte přístup ke všem článkům