Jídelní lístek trochu jinak: kráva i kohout na férovku v londýnské restauraci

Člověk, který lidskou lebku posázel diamanty a prodal za dva miliony korun, je schopen všeho. Když jsme viděli ozdobu londýnského restaurantu Tramshed a bylo nám řečeno, že to je od Damiena Hirsta, vzali jsme to vcelku v pohodě. V prostoru nad jídelními stoly je prostě vyzdviženo obří akvárium napuštěné formaldehydem, kde stojí kráva a na jejím hřbetě kohout. Damien Hirst, známý britský umělec, tak chtěl vyjádřit, jaké že maso se to v této restauraci nejčastěji konzumuje…

No, každý si reklamu na jídlo představuje jinak. Někdo nafotí nádherně stylizované gastronomické lahůdky na talíři, jiný ukáže zdroj těchto surovin. Tedy zvířata. V Hirstově podání už nejsou živá, ale naložená ve speciálním roztoku a usazena do nádrže z tvrzeného skla a oceli. Damien přitom nevzal první krávu, kterou viděl. Jde o herefodský skot, který v rámci světových masných plemen patří mezi jedno z...

Chcete pokračovat ve čtení?
Vytvořte si ZDARMA účet a získejte přístup ke všem článkům