Atlantic City, druhé Las Vegas na východním pobřeží USA, se pokouší o resuscitaci. Tržby dramaticky klesly, zákazníky odválo zábavnější čínské Macau a Američané se snaží kontrovat stejnou mincí – přetáhnout k sobě za oceán Číňany. Tak trochu “výměnný pobyt”. Problém je, že Číňanům se moc nechce, nemají k cestě pořádný důvod, a tak ve Spojených státech stupňují lákadla. A jdou na to přes jídlo. Hned dva prominentní šéfkuchaři z New York City otevřeli své restaurace v Atlantic City. Ale pozor – otevřeli je v jediném hotelu. V Revelu. Současně. Tak to už je výzva!
Alain Allegretti začal vařit v první hotelové restauraci Azure by Allegretti (snímek interiéru zcela nahoře). Vysoké stropy a velkorysé výhledy na oceán jsou kulisou tradiční francouzské kuchyně, ve které větší mořské plody, známé z Francouzské nebo Italské riviéry, reprezentuje především humr. Allegretti umí humra odlehčit například v salátu s fazolkami, praženým fenyklem a olivovou tapenádou. Velký výběr čerstvých ryb může být připraven na různých omáčkách v čele s klasickou tomatovou, bazalkovou a šalotkovou s pikantním dotykem zelených oliv, cherry rajčátek, kapary a bílého vína. Samozřejmě jistotou je tento tuňákový tataráček…
Druhý nový podnik, steakhouse American Cut, řídí michelinský šéfkuchař Marc Forgione. Z Manhattanu nepřenesl svůj prověřený rustikální interiér, ale ladil styl do Art Deco. Od 300 židlí, také s výhledy na oceán, vedou mramorové podlahy a kamenné zdi do 60místného privátního jídelního salonku pro uzavřenou skupinu.
Ozdobou této steakové restaurace je otevřená kuchyně a samoobslužný bar, kde si zákazníci mohou sami míchat laskominy ze souše i vody, například tatarský biftek, tataki z hovězího masa Wagyu, foie gras s...
Chcete pokračovat ve čtení?
Vytvořte si ZDARMA účet a získejte přístup ke všem článkům