SILVESTROVSKÉ DOPORUČENÍ Č. 2: K unikátní restauraci Zlatá Praha, položené v devátém patře hotelu InterContinental Prague, jsem z Pařížské ulice vždy vzhlížel s respektem. Nejde jen o skvostný výhled, který se nabízí jako přidaná hodnota k pokrmům. Jde o zdejší personu s velkým P, která stojí za kuchyní. Miroslav Kubec, šéfkuchař Zlaté Prahy, je zároveň prezidentem Asociace kuchařů a cukrářů ČR a jednohlasně zvoleným kontinentálním ředitelem WACS, World Association of Chefs Societies, pro střední Evropu. Byl prvním, u koho jsem ochutnal polévku z hovězí oháňky, a zamiloval jsem si ji. Nikdy jsem nerozuměl, jaké odborné předpoklady kvalifikují k mocenským pozicím politiky, ale u pana Kubece jsou jeho posty nikoli vyznamenáním, ale relevantním oceněním. A jeho um převzali i ostatní kuchaři.
Silvestr v InterContinentalu tak má více kouzel. Jako na dlani budete mít veselici a ohňostroj na Staroměstském náměstí, vzdáleném jenom pár set metrů. Budete víceméně “in”, a přitom se vyhnete hluku, třesku lahví a nebezpečnému šílení na náměstí. Když se řekne Zlatá Praha v souvislosti s posledním dnem roku, vybaví se mi i díky této souvislosti jedno přirovnání. Je to takový VIP sky box! Co připravuje?
Předně, Silvestry v InterContinentalu jsou dva. Zlatá Praha nabízí Swing gala večer. K výhledu se podává delikátní 6chodové menu spolu s pečlivým výběrem značkových vín. Živá swingová kapela bude hrát celý večer k poslechu i k tanci. První chvíle Nového roku přivítáte slavnostním přípitkem na panoramatické terase a ohňostrojem. Vstup stojí zdánlivě dost, 9990 Kč na osobu, ale cenu hodnoťte až po přečtení menu, navíc započtena je i selekce vybraných vín, nealko nápoje, pivo, káva a čaj. Za příplatek 2000 Kč si můžete dopřát harmonizaci šampaňských. Dítě do 12 let platí vždy 6990 Kč (toho se netýká šampaňská akce). Menu stojí za to:
– Uvítací nápoj: šampaňské Piper...
Chcete pokračovat ve čtení?
Vytvořte si ZDARMA účet a získejte přístup ke všem článkům