First Class Silvestr – díl 4: Hoffmeister, hotel v podhradí, chystá noc plnou údivu

SILVESTROVSKÉ DOPORUČENÍ Č. 4: Zní to jako paradox. Kdo hodně jí, obvykle už mnoho neutančí. Ale v pražském Hoffmeisteru bude na Silvestra možné všechno. Je to hotel, který Vás udiví. Našli jsme 4 hlavní důvody, proč stojí za návštěvu.

Údiv číslo 1: Zajeďte si na Silvestra vlastním autem

Vozy taxislužby zřejmě budou v poslední den roku přetížené a ve společenském oděvu se nevyplatí hazardovat v plískanicích a náledí po chodnících. Potud je to jasné. Jenže kdo jede vlastním autem, ten si obvykle nevolí jako cílovou destinaci bezprostřední centrum Prahy. Jednak je to na štíru s parkingem a jednak v čase petardových veselic, kterými se centrum jen hemží, si každý zaparkovaný vůz koleduje o pojistnou událost. Když tedy oznámíte přátelům, že letos jedete svým autem slavit Nový rok na úpatí Starých zámeckých schodů v pěší dostupnosti Pražského hradu i Karlova mostu, mnozí si zaťukají na čelo. Předčasně.

Parkovat 31. prosince na Malé Straně je harakiri, ale vy zaparkujete POD Malou Stranou. A to v podzemních garážích tohoto pětihvězdičkového hotelu, navíc hlídaných. Suchou nohou vyjdete až do vyhledávané francouzské restaurace Ada, jejíž interiér byl oceněn gastronomickým průvodcem Michelin Guide 2012.

Údiv číslo 2: Přijatelné ceny

Parking stojí 15 eur a ještě dostanete cenové zvýhodnění, ostatně Hoffmeister je proslulý svými slevami pro návštěvníky, kteří si rezervují pobyt či aktivitu v hotelu online. Aktuálně je na parking vypsána sleva 38 %, zdarma je částečný vstup do lázní, WiFi připojení i upgrade do vyšší kategorie pokoje, pokud v hotelu budete chtít setrvat i déle. Přijatelně je nastavená i cena Silvestra – 2990 Kč na osobu, přičemž Hoffmeister má v ceně snad nejvíce položek, co jsme dosud viděli. Je to samozřejmě dáno rozdělením pokrmů na buffetové a servírované. Pro ilustraci:

Host po příchodu (ideálně kolem 19. h) obdrží deci italského Prosecca a kanapky v podobě hovězího tataráčku, hovězí svíčkové pečené v listovém těstě se špenátem a houbami, blin s lososovým kaviárem a tapenády. Bohatý studený Grand buffet se otevírá v 19 hodin a zaujaly nás v něm bretaňské ústřice na ledu, salát z chobotnice, paštika z kachních jatýrek, vepřová terinka se sušenými švestkami marinovanými v...

Chcete pokračovat ve čtení?
Vytvořte si ZDARMA účet a získejte přístup ke všem článkům