Občas se bavím, když vidím plný nákupní košík a pokladní právě markuje. Říkám si, jaký letopočet to asi zákaznici vyjede. A jestlipak si vzpomene, která událost se “toho roku” přihodila. Spolupracovnice našeho magazínu v New Yorku, Tereza, dnes žádné dilema neprožívala. Na účtence měla číslo, které důvěrně známe už jedenáctý den – 2013. Ano, právě tolik dolarů měla zaplatit za tento talíř těstovin.
BiCE, noblesní italská restaurace v New Yorku na Manhattanu, prodává nejdražší pastu na světě. Tedy, ta pasta sama o sobě vzácná není. Jde o domácí tagliolini, doplněné 45 deky čerstvého Mainského humra (jeden z nejvyhlášenějších humrů, pocházející z amerického státu Maine), divokými žampiony a černými lanýži. Ptáte se, co že to tedy restauraci opravňuje požadovat v přepočtu 40 000 Kč?
Šéfkuchař Silverio Chávez, kterého kolegyně požádala o vysvětlení, uvedl, že jídlo dělá unikátním talíř. Nejenže je “tkaný” zlatem, ale designoval jej italský módní návrhář Gianni Versace, který byl zavražděn před patnácti lety před svým domem na Floridě. Pro zajímavost: Restaurant BiCE měl s Versacem...
Chcete pokračovat ve čtení?
Vytvořte si ZDARMA účet a získejte přístup ke všem článkům