Nedávno v Česku vznikla cestovní kancelář zaměřená na létání za módou. Dobrý počin. Co stále chybí, je cestovka zacílená na nejvyšší gastronomii. Měla by větší logiku, protože většina předních módních značek již má v Česku své zastoupení, zatímco dovednost kuchařských legend a atmosféra restaurací bývají nepřenosné. A v Česku, přesněji řečeno v Praze, máme jen dvě michelinské hvězdy, dělí se o ně čistě degustační restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise v Haštalské a Alcron v Radisson Blu Alcron Hotelu ve Štěpánské.
A teď si představte, že byste mohli obletět svět a vyzkoušet všech 109 restaurací ve 12 zemích, které se pyšní třemi hvězdami Michelin, tedy nejvyšším oceněním gastronomického průvodce pro řidiče. Britská cestovní kancelář Holidaysplease to umí zařídit, což je úctyhodné – obvykle je značný problém s místy v tak kvalitních restauracích, natož sladit itinerář tak, aby na sebe návštěvy časově navazovaly.
Cestovatelé ochutnají mimo jiné vyhlášeného lososa pošírovaného v lékořicovém gelu (experimentální šéfkuchař Heston Blumenthal v anglické restauraci The Fat Duck), úžasné ananasové bubliny (Juan Mari a Elena Arzakovi ve stejnojmenné restauraci Arzak v hornatém Baskicku), samozřejmě delikatesy vyhledávaného Alaina Ducasse v...
Chcete pokračovat ve čtení?
Vytvořte si ZDARMA účet a získejte přístup ke všem článkům