Časopis FC fandí podnikatelům, kteří nabízejí good value for money, dobrou kvalitu za peníze. A k tomu se snaží odlišit či dokonce přinést do Čech něco specifického. A nejvíc nás baví ti, nad jejichž počinem jiní vykřiknou “Jé, to by mě napadlo taky.” Myslíte, že již bylo všechno vymyšleno? Že nenajdete nový koncept restaurace?
A přece se najdou experimentátoři, kteří hledají nové cesty. Vzhůru za nimi!
Je 5 minut chůzí od staroměstského Orloje, přitom vaří za rozumné peníze.
Je mezi Národním divadlem a Karlovým mostem, přitom v neobvyklém klidu, stranou proudů cizinců.
A je to typická italská restaurace, v Česku netypicky bez pizzy.
Vítejte v Alrisu.
Když je hezky a nechcete být uvnitř, sedí se pod širým nebem na Betlémském náměstí. Doslova na něm. Molo dřevěné terasy je totiž vytaženo až do modré parkovací zóny. Aut je tu ale pár a žádná kolem neprojížděj. Klid jako ve slepé ulici a koldokola víceméně jen restaurace a galerie. Být zdejším restauratérem a chtít přežít, musíte se odlišit. A to Alriso dělá. Čím? Název napovídá. Vše mají z rýže.
Pro připomenutí: rýže pomáhá udržovat krevní cukr, léčí poruchy trávení, je málo kalorická, obsahuje bezlepkové sacharidy, takže je vhodná pro dietetiky… a teď si představte, že si tu dáte tiramisu. S piškotem z rýžové mouky. Ano, při dietě!
Nás Alriso bavilo od začátku. Sedli jsme ke směšně malému stolku o rozměrech 60 x 60 cm, s minislánkou a minipepřenkou, a obdrželi jsme ne bylinkové máslo, ale olivový olej, a pečivo ne v ošatce, ale v papírovém pytlíku. Zvláštní toasťáček měl konzistenci bábovky, jen nebyl sladký. Byl zvláštně sytý – z rýžové mouky!
Chcete pokračovat ve čtení?
Vytvořte si ZDARMA účet a získejte přístup ke všem článkům