Hvězdu Michelin má první peruánská restaurace. Kdo založí takovou v Česku?

Legendární francouzský šéfkuchař Joël Robuchon se asi dnes cítí otřesený poté, co nejnovější vydání Michelin Guidu umazalo hvězdičku z jeho pýchy, londýnské restaurace L’Atelier de Joël Robuchon. Češi pozice drží, po jedné hvězdě Michelin mají jak restaurace Alcron Romana Pauluse v hotelu Radisson Blue, tak podnik La Degustation Bohême Bourgeoise pod vařečkou Oldřicha Sahajdáka. Obě jsou v Praze.

Chcete také podnikat v gastronomii? Máme tip.

L’Atelier de Joël Robuchon je celosvětová značka, která kde působí, tam sklízí hvězdy gastronomického průvodce pro automobilisty. Robuchonovy restaurace v Hongkongu a Macau mají spolehlivě po 3 hvězdách, pařížský podnik dvě, ale londýnský úmaz ze 2 hvězd na 1 znamená redukci Joëlových hvězd z celkových 28 na 27. I když je to stále fantastická sbírka, Robuchon už v Londýně začal dělat opatření, aby se napříště hvězda vrátila. Šéfkuchař měl opačné záměry: ohrozit dosavadní neohrozitelný kvartet 3hvězdičkových restaurací v Londýně. Těmi jsou Waterside Inn, The Fat Duck, Gordon Ramsay a Alain Ducasse at the Dorchester.

A nyní k slibovanému tipu. V Londýně byla hvězdou Michelin oceněna vůbec první peruánská restaurace. Má příznačné jméno Lima, po hlavním městě...

Chcete pokračovat ve čtení?
Vytvořte si ZDARMA účet a získejte přístup ke všem článkům