Pouze jeden pár ochutná nejdražší valentýnskou večeři na světě, která se bude příští pátek podávat na Henley Road v Londýně v restauraci Danesfield House, ověnčené jednou hvězdou gastronomického průvodce Michelin. Anglický šéfkuchař Adam Simmonds připravil osmichodové menu, kde je vše, co rádi jedí bohatí a nároční konzumenti – od foie gras (ztučnělých jater) přes bílý kaviár k masu tuňáka obecného.
Pastva pro romantické oči začne už na stole posetém růžovými okvětními lístky. K nebi bude vypuštěno tucet bílých holubic a v aroma padesáti afrodiziakálních vonných svíček bude do cinkotu stříbrných příborů hrát harfenistka a recitovat verše básník v overalu.
Aby Simmonds odůvodnil cenu, zdůrazňuje, že musel nakoupit lanýže za více než 30 000 Kč, bílý kaviár za 100 000 Kč a ústřice z jižních moří, které věnovaly perly za 200 000 Kč. “Použil jsem vodní meloun, který má v určitých konzistencích vlastnosti viagry, zejména je-li napěchován oxidem dusitým,...
Chcete pokračovat ve čtení?
Vytvořte si ZDARMA účet a získejte přístup ke všem článkům