Babiš měl přesný odhad, do půlroku získala jeho restaurace hvězdu Michelin

Andrej Babiš vidí lidem až do žaludku. Jeho restaurace Paloma na Azurovém pobřeží ve Francii totiž získala hvězdu gastronomického průvodce Michelin. Podobné pocty se dostalo naposledy Češce Markétě Schillingové, jež spolu s německým manželem, lékařem Hansem Schillingem, provozovala slavnou tříhvězdičkovou restauraci El Bulli na španělském pobřeží Costa Brava.

Babiš se stal restauratérem vlastně náhodou. Protože ve francouzské obci Mougins provozuje obchod s realitami (skupuje starší domy, rekonstruuje je a prodává), zaujal ho perspektivní dům u hlavní cesty. Navíc ale s výhledem na festivalové město Cannes. Investoval tedy přibližně 2,5 milionu eur, manželce Monice dal volnou ruku v designu a místnímu kuchaři Nicolasi Decherchimu ve tvorbě menu. V moderním francouzském interiéru s nádechem neobaroka se nyní podává francouzská a mezinárodní kuchyně, vynikají dary moře.

Ačkoli restauraci, pojmenovanou po nejmladší dceři malíře Pabla Picassa, který v obci žil až do své smrti v roce 1973, otevřel teprve v červenci, už stihl získat dvě významná ocenění. Gault Millau, druhý nejprestižnější průvodce, zařadil Palomu mezi 6 nejlepších restaurací na Azurovém...

Chcete pokračovat ve čtení?
Vytvořte si ZDARMA účet a získejte přístup ke všem článkům