První hotel, který donutí manažery dodržet předsevzetí a žít zdravě

Udatný Damien Thorn, výkonný ředitel investiční společnosti Milton Crown, vstává denně před rozbřeskem a v pražském centru běhá na pásu okolo 16 kilometrů. Kdekdo má takové plány a málokdo má takovou výdrž. Zcela to koresponduje se zjištěními hotelového byznysu.

Když jsem před mnoha lety začínal pronikat do krás této oblasti, vysvětlovali mi zkušení hoteliéři: “V hotelu musíš mít posilovnu. Jak je velká a vybavená, není už tolik podstatné. Při rezervaci bývá totiž velmi poptávaná. Ale během pobytu skoro není navštěvovaná.”

S hosty je to totiž jako s předsevzetími. Velké oči, slabá realizace. Před pobytem jim záleží na tom, aby zdravě žili, ale během pobytu se všechny plány jaksi vytrácejí. A tak tento problém, který je z obchodního hlediska samozřejmě příležitost, hostům pomáhá řešit nový koncept, Even Hotels.

Patří do skupiny IHG (InterContinental Hotels Group), která operuje InterContinental, Crowne Plaza, Holiday Inn, Hotel Indigo a další značky. Koncept lze shrnout do čtyř vět: “Jez dobře. Odpočívej zdravě. Zůstávej aktivní. Dosahuj víc.” Ambiciózním poselstvím Evenu, který se letos rozjel na východním pobřeží USA, je, aby host žil na pracovní cestě zdravěji než doma.

Jak to vypadá v reálu?

Vejdete a na recepci Vás čeká welcome drink: voda.

V restauraci nejsou tak komfortní místa k sezení, aby se tam host rád rozvalil a hrnul do sebe jednu kalorickou delikatesu za druhou. Služba funguje na bázi grab and go, tedy popadni a jdi. Ke snídani můžete dostat například populární goji berry, tedy kustovnici čínskou, součást čínské alternativní medicíny a zdravé výživy, sušené ovoce a čia semínka šalvěje hispánské, která zobali už aztéčtí běžci kvůli vitaminům, vláknině, antioxidantům a bílkovinám. Mimochodem, tato snídaně stojí 130 Kč. K večeři se pak podává například kedluben s...

Chcete pokračovat ve čtení?
Vytvořte si ZDARMA účet a získejte přístup ke všem článkům