Do Česka míří dvě michelinské hvězdy. Na jeden večer

Gurmáni by měli zpozornět. Nebývá zvykem, abychom v Česku mohli ochutnat novou michelinskou kuchyni. Zvykli jsme si na Romana Pauluse, michelinského šéfkuchaře restaurace Alcron v hotelu Radisson Blu Alcron Prague, a Oldřicha Sahajdáka, michelinského šéfkuchaře a spolumajitele restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise, rovněž v Praze. Nikdo další nepřibývá. Stojíte přesto o zpestření?

Pokud Vás zajímají nové gastronomické trendy, 17. září bude mít dokonce dvě hvězdy gastronomického průvodce Michelin restaurace Bellevue na Smetanově nábřeží v Praze. A to proto, že vařit bude Norbert Niederkofler, oceňovaný šéfkuchař jihotyrolské restaurace St. Hubertus.

“Když mi bylo osmnáct let, měl jsem jeden velký cíl – vidět svět – a jeden malý cíl – být šéfkuchařem. Chtělo to hodně sebekázně a disciplíny, ale obojí jsem zkombinoval a splnil si. Dnes vydělávám prací, kterou miluji, je mým koníčkem i filozofií mého života,” říká cestující šéfkuchař, který se vyučil v Německu, ale putoval přes Švýcarsko, Ameriku a Rakousko do Itálie. Před dvaceti lety zakotvil v hotelu Rosa Alpina (vyhlášený řetězec Relais & Chateaux), kde krátce poté převzal místní pizzerii a v roce 1996 tam otevřel restauraci St. Hubertus, kde dělá lidem opravdu pomyšlení – jak vidno…

Díky skvělé službě už po čtyřech letech získal první hvězdu Michelin. Tomáš Melich, manažer Bellevue, potkal Norberta během svých cest po Evropě (o tom, co všechno Vám může dát zahraničí, ostatně píšeme v aktuálním vydání Chcete pokračovat ve čtení?
Vytvořte si ZDARMA účet a získejte přístup ke všem článkům