Zhubl jsem pomocí raw food. Tak začal můj byznys

Místo předmluvy: Kdykoli vyprávím o podnikatelech, kteří vybudovali firmu z nuly, posluchač žasne, jak “jednoduché” a “logické” to bylo. “To bych zvládl taky,” mává obvykle rukou. A má pravdu. Jsem si jist, že každý by dokázal podnikat. Jenže co každý nedokáže, je vidět v problému příležitost. Lidé se hroutí, když mají problém. Netuší, že když naleznou řešení, mohou ho prodat. Podnikání není vlastně nic víc (ale ani nic míň) než řešení cizích problémů, naplňování potřeb.

Brad neplánoval podnikat. Chtěl hlavně vyřešit svůj problém. Vyhodili ho z práce, v 49 letech, a ztloustnul. Jídal totiž vše. Chemie, tuky, příměsi mu z těla udělaly odpadkový koš. A tak hledal řešení.

Objevil raw food. Rostlinnou stravu, která se tepelně neupravuje nad 42 stupňů Celsia. Tedy nad teplotu, kterou si snadno pamatujeme, protože tím číslem končí lékařský teploměr. A ne náhodou. Ta teplota zabíjí i v jídle vše živé, výživné a tělu prospěšné.

Brad zkusil raw food dietu a za tři měsíce měl dole osmnáct kilo. Omládl fyzicky i psychicky. Jak říkám, neplánoval podnikat. Ale napadlo ho jen s tím, co mu pomohlo, vyběhnout mezi ostatní lidi. Se svými recepty, s vlastnoručními raw food chipsy začal na farmářském tržišti. Za první měsíc utržil přes 300 000 Kč. To není špatné, že? Do dvou a půl let už řídil firmu s ročním obratem 240 milionů Kč.

Upřímně: Co z toho byste nedokázali Vy? Proč se snažit vymýšlet převratné projekty, když úplně stačí nabídnout lidem to, s čím máme osobní zkušenost? Více už Brad Gruno v korespondenčním rozhovoru…

Brade, co předcházelo vzniku podnikání?

“Propustili mě z telekomunikační firmy, prý kvůli krizi. Přišel jsem domů a prohlížel si staré fotky. Nemohl jsem se poznat. Oproti mládí jsem byl těžší, vynervovanější, jedl jsem Lipitor na vysoký cholesterol. Všechno, pro co jsem léta dřel, jsem ztratil. I zdraví. Jedno mi ale v moci zůstalo. Možnost začít lépe...

Chcete pokračovat ve čtení?
Vytvořte si ZDARMA účet a získejte přístup ke všem článkům