Třikrát bláznem: O gastronomickém zážitku tam, kde bych ho nikdy nečekal

Bláznem potřetí: Tohle na venkově?

Jmenovalo se to Na Palubě. A řeknu to hned: Nikdy jsem na venkově neviděl komplexnější a propracovanější koncept restaurace. Uvnitř dětský koutek, kulečník, stolní hry pro děti (fotbálek, diskový hokej), ricochet, komorní bowlingovou dráhu (hodina za 210 Kč…).

Diskrétní část pro páry. Zahrádka s plazmou. Překrásný styl francouzské Provence s velkými akvárii. A hlavně to, co já zbožňuji: detaily.

Zavěšené brýle různých dioptrií na volné zapůjčení, když si zapomenete své a nemáte jak přečíst jídelní lístek. Na baru háčky na zavěšení dámských kabelek za ucha. Na toaletách dětský nočník, krémy na ruce, vatové tampony, vyhřívaná stěna pro usušení mokrých oděvů z výletu. Nahoře nádherné provensálské pokoje za 600 Kč na osobu (pochopitelně jsem si noc okamžitě rezervoval), v ceně snídaně s čerstvou domácí kuchyní a (místo nutely) čokoládovým krémem smíchaným s medem. Mlask!

Tím jsem u jídla.

Když si dáte tygří krevety flambované Marsalou, nepochopíte cenu 145 Kč. Hovězí líčka (na snímku níže) – sorry, Zdeňku – dělají lépe než Pohlreich v pražském Café Imperial. Za 210 Kč včetně bylinkového knedlíku a brusinek, a to ještě s omáčníkem na přidání divoké svíčkové.

Kuchaře samozřejmě zabíjí to, že na venkově lidé obracejí každou korunu. Proto musí kuchyně současně stíhat sedm pizz (nejdražší za 148 Kč). Ale tento podnik přenést do metropole, je ihned hvězdou. Včetně personálu.

Pán a paní majitelovi jsou...

Chcete pokračovat ve čtení?
Vytvořte si ZDARMA účet a získejte přístup ke všem článkům