Usoudil, že už se dost dlouho mazlil se snem jen v hlavě. Přišel čas najít v sobě odvahu a zaklepat na zámku, který léta zasněně míjel. Mimochodem, to, že tu odvahu našel, dnes znamená, že Chateau Herálec má zámeckou restauraci zařazenou v Prague Cuisine, prestižním turistickém průvodci gastronomických zajímavostí Prahy, ačkoli vůbec v Praze neleží – je hodinu jízdy od metropole po dálnici D1. Jakub totiž pomohl ozvláštnit atmosféru, povahu i služby zámku. Ale na začátku musel dokázat to ukrutně těžké až neuskutečnitelné pro většinu lidí – odvážit se…
Drzoun, blázen a… génius
Pro Alexandru Kasperovou, majitelku zámku, to byl třemi písmeny ŠOK. “Přišel nám nabídnout projekt zámecké zeleninové zahrady ve stylu Le Potager. Že je to něco, co v Česku chronicky chybí. Měl velkou chuť to celé realizovat, ale…,” nedokončuje větu, protože nenalézá to pravé slovo.
Já ho najdu. Byl to drzoun. Blázen. Neměl žádnou šanci svůj nápad v Herálci prosadit. A právě proto ho prosadit dokázal.
Fakta proti němu byla jasná:
1) Přišel ve chvíli, kdy jednoduchou zeleninovou zahradu už v areálu měli,
2) kdy si ji kuchaři velmi pochvalovali,
3) kdy ji plánovali rozšířit,
4) kdy majitelé ani nesnili o typu projektu, který si Jakub namaloval,
5) kdy zahradníka na zámku měli.
Co byste udělali Vy? Svěsili byste hlavu, zmačkali výkres a šouravým krokem zase odešli?
Jakub ne. Soustředil se na klíčové slovo úspěchu. Má šest písmen.
R–O–Z–D–Í–L.
1) až 3) může mít každý hotel, bylinky si může pěstovat třeba v...
Chcete pokračovat ve čtení?
Vytvořte si ZDARMA účet a získejte přístup ke všem článkům