Jak vyrobit dobré pocity v pondělí: 5 rituálů pro nejproduktivnější den

4. Správně jezme

Představme si tělo jako ohniště. Produktivita stojí na vhodném palivu. A naším palivem je to, co konzumujeme.

Neproduktivní lidé dělají s jídlem dvě chyby. Za prvé ho upozaďují. Odbývají se, hodí do sebe něco jen tak na poslední chvíli, rychle a za chodu. Jedno co. Za druhé o tom, co jedí, vůbec nepřemýšlejí. Chovají se stejně, jako kdyby ohniště založili hromadou smradlavého igelitu – jen proto, že byl po ruce.

Toto bude nejnudnější odstavec, jaký jste kdy četli: Musíme jíst PRAVIDELNĚ, ZDRAVĚ a VÝŽIVNĚ. Jinak od svého těla a mysli nic pozitivního a náročného na výdej energie nechtějme.

A pokud se chceme vymluvit, že “nemáme čas” na přípravu vlastního zdravého jídla, zařiďme si alespoň doručování předpřipravených vyvážených krabiček nebo farmářských bedýnek přímo do práce (například já využívám tuto službu).

PŘEMÝŠLEJME, prosím, o tom, co jíme. Uvedu jediný příklad, zdánlivě bizarní: sůl.

V jedné pohádce se říká, že sůl je nad zlato. Je. Protože téměř celé naše tělo tvoří voda a sůl. Ale jaká sůl? Přírodní sůl, kterou potřebujeme, obsahuje v zásadě VŠECHNY chemické prvky, dokonce i těkavé, a to PŘESNĚ V POMĚRU, jak se vyskytují v lidském těle. Pokud jsem ovšem zdůraznil slovo PŘEMÝŠLEJME, odpovězte mi, prosím, proč je kuchyňská sůl v obchodech tak levná, téměř bezcenná?

Protože je to průmyslová sůl. Průmysl zbavuje přírodní sůl všeho, co potřebuje JINAK využít. Uvažuje komerčně: Proč mám nechat lidi, aby všechno vzácné jen tak snědli? A tak nám už ve škole vtloukali do hlavy, že sůl je NaCl (pouze sodík a chlor). Jestli tohle slyší matka Příroda, musí se smát.

Přemýšlejme o tom, proč v mnoha produktech, které kupujeme v obchodech, schází to, co potřebujeme, a naopak...

Chcete pokračovat ve čtení?
Vytvořte si ZDARMA účet a získejte přístup ke všem článkům