4. důvod: Kuchyně
Déle než rok jsem neochutnal hovězí líčka, která by se vyrovnala pražskému Cafe Imperial nebo provensálské restauraci v Mikulovicích. Až tady.
Slovy o vynikající kuchyni se nemá smysl zdržovat, ta je tady normou; před čím však varuji, jsou porce. Zapřísáhl jsem se, že do à la carte restaurace ve Vistě nevkročím, pokud je nezmenší. A znovu jsem jim skočil na špek. Nalákali mě totiž na degustační menu – rozuměj: několik malých porcí na ochutnání. Mělo mě varovat, že na lístku je sedm chodů.

Povím to takto: Manželka vydržela dva, tedy pouze předkrmy (kachní riletky a paštiku z foie gras). Syn dal ještě topinamburový krém (polévka s vysokým obsahem vitaminu K), a to hlavně kvůli jedinečné pěně ze zauzeného mléka. Já jsem si připadal jako Menšík v komedii Bohouš.

Tři hlavní chody začaly náramným pstruhem na květákovém pyré, pokračovaly křepelkou a končily naprostým smrťákem – jelením hřbetem v relevantně dospělé porci. Nicméně nedalo se to nesníst. Zvěřina byla připravena doměkka a dorůžova při teplotě pouhých 58 °C, na liškách, cibuli a s fermentovanou (kyselou) třešní. Kombinace chutí je jednoznačně mistrovskou stránkou šéfkuchaře, což potvrdil i dezert – do tvarohu vsypaná trpčí čokoládová “hlína”, sladká domácí marmeláda a na vrchu nezvyklý sorbet (zmrzlina) z borovice.

Čemu nerozumím, byla cena. Včetně amouse-bouche (startovací tvarohová pomazánka s řepným chlebem) de facto osm chodů, a to dohromady za dumpingových 800 Kč. Doporučuji vedení to ještě jednou zkalkulovat, v takové kvalitě zpracování a servisu to finančně naprosto nemůže sedět.
5. důvod: Zpětná vazba
Před dvěma lety bylo snadné získat ve Vistě pokoj. Letos se mi to podařilo poprvé tento víkend (a to jich má hotel sto šest). Začínám tušit, čím to je.
Když jsem po své první návštěvě zkritizoval vedení Visty, a to přímo v magazínu FC, za zpoplatnění papučí, přikládaných k županu, ještě ten měsíc bylo zpoplatnění zrušeno. Že stejně reaguje hotel i na připomínky ostatních hostů, je evidentní, protože dnes ve Vistě těžko hledáte chybu.
Vytvořte si ZDARMA účet a získejte přístup ke všem článkům