Očekávané nejdražší velikonoční vajíčko vrací tradici rodu Fabergé

Hody hody doprovody… Tedy, i když jsme už lenoši a ne takoví příznivci tradic, abychom pomalu splétali velikonoční pomlázky, tohle vajíčko bychom chtěli vykoledovat. Možná jsme materialisté, ale určitě ne stoupenci diet. Záhy pochopíte proč…

Toto vajíčko je sice ručně zpracované ve stylu Fabergé, ale kupodivu je z čokolády. Zlato na něm je, ovšem výhradně jedlé. Má dobře našlápnuto k tomu, aby se příští měsíc stalo vůbec nejdražším čokoládovým vejcem nezdobeným pravým zlatem či diamanty. Autorem je přední britský chocolatier William Curley, který k výrobě použil “poklady” cukrářského světa, tedy velmi drahou tmavou čokoládu Tuscan Amedei a japonskou wasabi čokoládu pro větší říz. Vejce půjde do aukce, která je součástí charitativního večera The Fabergé Big Egg Hunt, a očekává se prolomení rekordu nejdražšího vejce, který dosud činí 1000 liber. Dražena budou různá velikonoční vejce.

Ptáte se, jak je možné, že se hovoří o stylu Fabergé, když vajíčko neobsahuje žádné drahé látky? Je to prosté. Chocolatier se pouze snažil napodobit styl a sám je zvědav, jak moc jsou dražitelé...

Chcete pokračovat ve čtení?
Vytvořte si ZDARMA účet a získejte přístup ke všem článkům

Napsat komentář