Pierre Hermé bude péct pro pasažéry japonských aerolinek

Francouz peče pro Japonce? Žádná náhoda. Pierre Hermé, slavný francouzský cukrář, si svou vůbec první cukrárnu otevřel nikoli v Paříži, ale překvapivě v Tokiu. A v japonské metropoli také získal světový věhlas. Je tedy symbolické, že právě jeho dezerty budou od června dominovat nabídce první třídy japonské letecké společnosti společnosti All Nippon Airlines (ANA).

Hermé je celosvětově vnímán jako Picasso mezi cukráři. Ve čtrnácti letech přišel mezi cukrářské učně, ve dvaceti již byl hlavním cukrářem. Nemá to od Boha, ale v genech. Pierre představuje již čtvrtou generaci na dezerty zaměřené rodiny – a na jeho postavě je to znát. Hitem, na který se u něj stojí fronty, jsou macarons, což nejsou žádné italské těstoviny, ale česky makronky. Neboli pusinky z mandlového těsta, spojené krémem nejrůznějších příchutí a barev. Jsou tak lehké, že je možné je sfouknout z talíře. Bohužel přibírá se po nich docela těžce.

Chcete pokračovat ve čtení?
Vytvořte si ZDARMA účet a získejte přístup ke všem článkům