Miro Voštiar postaví v Praze první šestihvězdičkový hotel ve střední Evropě

EXKLUZIVNĚ. V Praze na Malé Straně vyroste něco, co nemá nikdo ve střední Evropě. První šestihvězdičkový hotel. Investorem a majitelem bude hoteliér a významný majitel realit Miroslav Voštiar, který již v hlavním městě, a právě na Malé Straně, vlastní dva unikátní projekty: pětihvězdičkový hudební hotel Aria a jednu z nejlepších restaurací, Terasu u Zlaté Studně. Jeho vrcholný podnik, který nemůžeme očekávat dříve než za dva tři roky, si vyžádá investici 400 milionů Kč.

Je to nekompromisní muž. Tím je myšleno, že nesnáší kompromisy. K dokonalosti dovedl už hotel Aria. Za pomoci italských architektů Rocca Magnoliho a Lorenza Carmeliniho, známých prací pro návrháře Gianniho Versaceho, proměnil bývalé divadlo ze šedého kamene a žlutého štuku v hotel, kde každé patro je věnováno jinému hudebnímu stylu a každý z 52 pokojů hudebníkovi či skladateli, který byl výjimečný ve svém žánru. V hotelu je hudební salonek s krbem, kinosál, zimní zahrada s koncertním křídlem a hudební knihovna. Čtyřiašedesátiletý Voštiar si navíc potrpí na výhledy. Z terasy Arie je Pražský Hrad jako na dlani (foto dole).

Výhled je dominantou také Terasy u Zlaté Studně – domu s pohnutou historií, žili tu učenci včetně Tychona de Brahe. Žádná restaurace se nemůže pochlubit tak panoramatickým rozhledem na střechy. Když je slunečno, nepotřebujete leporelo. Praha se před vámi otevře jako atlas. Voštiar sem, do podhradí, navíc angažoval kulinářského experimentátora Pavla Sapíka, který dokázal sloučit neslučitelné – steak z argentinské svíčkové s foie gras a lanýži – a ještě to opentlit šílenou cenou 1150 Kč. Jenže právě na tenhle signaturní steak, který neochutnáte nikde jinde, lidé chodí. A chodí hlavně Češi. Nejde přitom jen o jídlo. Perfekcionismus zachází tak daleko, že si nocležníci U Zlaté Studně mohou vybrat i způsob, jak chtějí ustlat postel, respektive kolik si přejí polštářů a jakých. Známý kritik Pavel Maurer označil Terasu U Zlaté Studně nejlepší restaurací v ČR ve svém Grand Restaurantu, což není...

Chcete pokračovat ve čtení?
Vytvořte si ZDARMA účet a získejte přístup ke všem článkům