Co všechno je možné v restauracích

Nestačí Vám tipy na seberealizaci v časopisu FC?

Chci podnikat – říkáte si? Ale jak daleko až může pracovat Vaše fantazie?

Dost daleko, řekl bych. Podívejte, co všechno je možné v oblasti gastronomie.

Dobrou (poslední) chuť!

Dávejte pozor, jaký název pro svou restauraci volíte. Po přečtění tohoto článku už lidé tak nadšeně nepoběží leckam. Například v Las Vegas mají Heart Attack Grill. Je věrný svému jménu. Na mrtvici z jídla tu zemřeli již 4 lidé. První, 29letý, v roce 2011, týden po otevření podniku. V roce 2012 přibyly dvě oběti, jedna pozřela Triple Bypass Burger a druhá Double Bypass Burger. Letos skonal 52letý John Alleman. Majitel Jon Basso se cítí z obliga, kuchaře jen nabádá nehledět na nějaké kalorie!

Servírka je oděná jako zdravotnice, a je to třeba. Hned u vchodu totiž nápis varuje, že restaurant podává vysoce nezdravé jídlo a neměl by se navštěvovat častěji než 1x měsíčně. I jména jídel sdělují, o jak zásadní defekt srdce si konzument koleduje.

Fastfood je i v Guinnessově knize rekordů. Jeho nejkaloričtější burger, Quadruple Bypass Burger, způsobil třikrát více přivolání ambulance než ostatní dohromady.

Nemluvíš? Zaplatíš!

Umět anglicky se vyplatí. Zvláště na Havaji v restauraci Keoni by Keo’s. Jakmile obsluha zjistí, že host nemluví světovým jazykem, automaticky k útratě napočítá 15% příplatek jako spropitné. Jak si to může dovolit? Majitel podniku nám vysvětlil: “Většina hostů jsou turisté, ale někdy přijíždějí ze zemí, kde diskrece nemá tradici. Protože jinak než anglicky neumíme a nemůžeme jim tento zvyk vysvětlit, řešíme situaci tak, že si peníze jednoduše stahujeme rovnou, a tím hosta vychováváme.”

Opravdu bodří lidé. Servis v restauraci může být příšerný, ale dýško stále platíte, jakmile nehovoříte anglicky. V létě toto nemilé překvapení zažil i němý Angličan.

Lev na talíři

Dovolte hádanku: Jak může být někdo králem zvířat, když končí v břiše?

Odpověď: Protože je lev na jídelním lístku v restaurantu Mokutanya Yakitori.

Tento asijský podnik v Kalifornii nabízí lví řízek, a to bez většího řvaní (strávníka). 140 gramů z afrického lva chovaného na farmě tady stojí 70 dolarů, tedy 1330 Kč. Pokud se snad zdráháte a ošklíbáte, v nabídce...

Chcete pokračovat ve čtení?
Vytvořte si ZDARMA účet a získejte přístup ke všem článkům